top of page

DANSAANBOD 2024 - 2025

HET DANSSEIZOEN 2024-2025 START VANAF 2 SEPTEMBER 2024
Dansschool Oudsbergen | Ntertainment Dance School
ShowTeam
(Gesloten Groep)
Showteam 2024-2025.png

Showteam:

Ons Showteam wordt gekozen op basis van audities. Deze audities vinden plaats op zaterdag 31 augustus 2024

10.00-12.00 uur te Opglabbeek. Verplichte inschrijving. Geen thuis voorbereiding nodig.

LEEFTIJDEN :

 SHOWTEAM KIDS - Van 8 tot 12 jaar

 SHOWTEAM JEUGD - Van 13 tot 17 jaar

Het showteam werkt toe naar wedstrijden en optredens. Ook zij zullen een belangrijke rol spelen in onze jaarlijkse voorstellingen. Lessen van onze showgroep en showteam kunnen enkel per jaar betaald worden. Om deel te kunnen nemen aan onze showgroep of showteam dien je minstens 1 extra uur te nemen binnen onze dansschool.

ShowGroep
(Gesloten Groep)
Dansschool Oudsbergen | Ntertainment Dance School
Dansschool Oudsbergen | Ntertainment Dance School

Showgroep:

Ieder jaar zullen wij een showgroep creëren waar we onze talentjes samen brengen en wekelijks trainen voor ons jaarlijkse  voorstelling. Onze showgroep krijgt hier een hoofdrol. Enkel vanaf 18+

Lessen van onze showgroep en showteam kunnen enkel per jaar betaald worden. Om deel te kunnen nemen aan onze showgroep of showteam dien je minstens 1 extra uur te nemen binnen onze dansschool.

TARIEVEN

Dansschool Oudsbergen | Ntertainment Dance School

PRIJZEN INCLUSIEF

  • Alle danslessen buiten de schoolvakanties

  • Professionele begeleiding naar een jaarlijkse dansvoorstelling waaronder make-up, haar en kleding volledig door ons worden verzorgd.

  • Foto -en Filmdagen

  • Jaarlijkse verzekering

KORTINGEN

  • Familiekorting van 10 euro vanaf 2de gezinslid, 20 euro vanaf 3de gezinslid.

  • Extra korting mogelijk door aanvraag sportpremie via je mutualiteit.

dansstijlen

Dansschool Oudsbergen | Ntertainment Dance School
Hip Hop

Ontstaan in de jaren zeventig in New York, en dan voornamelijk in The Bronx. Bij ons kan je al op leeftijd van 5 jaar komen Hip Hoppen. Zowel jongens als meisjes zijn welkom! Wat hip hop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van hip hop dans creëren.

De dansstijl blijft zich dan ook steeds ontwikkelen. Zowel bij docenten Jennifer, Chayenne als Chiara kan men terecht voor de Hip Hop les. Zo heeft ieder docent zijn eigen invloed en is geen enkele les vergelijkbaar.

Dansschool Oudsbergen | Ntertainment Dance School
Hip Hop Fusion

Fusion staat voor het vermengen van diverse dansstijlen. In deze diverse les combineren we de elementen van Urban dansen zoals Streetdance, Hip Hop, Dancehall en meer. Dit zijn lessen waar we de basisbewegingen en ritmes van Hip Hop leren, de expressieve en energieke stappen van streetdance en de levendige bewegingen van Dancehall.

 

Hierdoor is er veel ruimte voor een eigen unieke twist. De gebruikte muziek binnen deze stijl is ook heel uiteenlopend wat telkens ook voor vernieuwing zorgt.

Kortom: energie, creativiteit en veelzijdigheid!

Dansschool Oudsbergen | Ntertainment Dance School
Jazz/Modern

Bij modern ligt de focus op techniek en lichaamsbewustzijn. Je kan dus als opwarming kleine combinatie-oefeningen verwachten van breathings, voetwerk, floorwork, swings, conditie, lenigheid, kracht en draaitechniek.

 

Na de opwarming volgen er diagonalen om te werken aan flow, verlenging, dynamiek, movement en richtingsbewustzijn. Als laatste wordt er gewerkt aan een choreografie om je gevoelens in kwijt te kunnen, een combinatie van klassieke en hedendaagse dans met een vleugje jazz.

Dansschool Oudsbergen | Ntertainment Dance School
Pré-Ballet & Ballet

Pré-ballet is een lessenreeks ter voorbereiding op ballet. Tijdens de lessen pré-ballet proberen we ons te richten op de bewustwording van het lichaam, zo werken we aan de motoriek, inleving, muzikaliteit, het gebruik van ruimte en nog veel meer! Dit doen we op een speelse manier aan de hand van allerlei thema's, spelletjes, oefeningen en dans. Ook maken we kennis met enkele ballettechnieken als basis voor de lessen ballet. Deze les is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

Ballet sluit aan op de lessen pré-ballet. In deze lessen breiden we onze kennis van de ballettechniek geleidelijk aan uit. Hier wordt er steeds meer ingezet op enkele essentiële onderdelen uit de balletles zoals een opwarming aan de barre of het stretchen achteraf. Deze les is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Dansschool Oudsbergen | Ntertainment Dance School
Breaking

**Breaking** (ook bekend als breakdancing) is een energieke en dynamische vorm van dans die zijn oorsprong vindt in de hiphopcultuur van de jaren '70 in New York. Het combineert krachtige bewegingen en acrobatiek.

Breaking is een inclusieve sport die openstaat voor zowel jongens als meisjes. Het bevordert gelijkheid en biedt iedereen de kans om deel te nemen en zich te onderscheiden, ongeacht geslacht. Competities en evenementen zijn vaak gemengd, met individuele en teamcategorieën waarin zowel mannelijke als vrouwelijke breakers deelnemen.

 

Breaking zal voor het eerst worden opgenomen in het programma van de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Dit markeert een belangrijke erkenning van breaking als een sport en biedt een wereldwijd platform voor breakers om hun vaardigheden te tonen.

Dansschool Oudsbergen | Ntertainment Dance School
Kleuterdans

Tijdens de lessen kleuterdans laten we kleuters op een speelse manier kennis maken met de basiselementen van dans. Door in te spelen op de leefwereld van kleuters ontwikkelen ze muzikaliteit, inleving en bevorderen we de motoriek.

 

We maken vooral plezier en besteden ook de nodige aandacht aan danstechniek. Tijdens deze lessen dansen we op verschillende soorten muziek.

Dansschool Oudsbergen | Ntertainment Dance School
Dancehall/Ragga

Afkomsting van Jamaicaanse populaire muziek dat is ontstaan in de late jaren 1970. Deze muziekstijl is ook bekend onder de naam raggamuffin. Het wordt vaak als een subgenre van reggae beschouwd. Deze dansstijl is stoer maar vooral ritmisch! Shake je lichaam los tijdens deze les op Dancehall beats waar je direct vrolijk van wordt. De Dancehall-dans combineert verschillende dansstijlen tegelijk. Dit zijn reggaeton, booty dance, plastic strip, hiphop, jazzfunk, twerk en andere.

 

De dans omvat een harmonieuze combinatie van bewegingen van de benen, armen, billen, bekken, boven- en onderlichaam. Zoals de ervaring van beginners laat zien, is het beheersen van dancehall niet zo'n gemakkelijke taak als het in eerste instantie leek. Het is een vlotte en ontspannen dans, maar vereist aandacht voor zowel muzikale accenten als lichaamsbeheersing.

Dansschool Oudsbergen | Ntertainment Dance School
Twerk

Twerk is een soort dans waarbij de heupen en billen actief aan het werk zijn en het bovenlichaam praktisch onbeweeglijk is. Deze dans wordt meestal uitgevoerd door vrouwen. De benen in de dans zijn half gebogen en de hoofdrol wordt aan de heupen gegeven. Er worden twee basisbewegingen gebruikt: "shake", of schudden, en "hip-roll", d.w.z. heup rotatie. In dit geval moeten de schouders op hetzelfde niveau zijn.

 

Twerk is een gevoel van vrijheid en bezit van het eigen lichaam, dat maximale fysieke en emotionele stress vereist, soms tot het uiterste.Of je twerken nu leuk, grappig of eigenlijk gewoon raar vindt, het is in een razend tempo een onderdeel van de hedendaagse danscultuur geworden. Doe mee met deze nieuwe trend en leer, in een paar simpele stappen, een aantal verschillende twerks.

 

Gegarandeerd zweten!


DANSLOCATIES

Danszaal Opglabbeek

Oude Asserweg 95

3660 Opglabbeek

SportinGenk Park

Emiel Van Dorenlaan 144

3600 Genk

Spiegelzaal Fit (Atlas College)

Collegelaan 7 

3600 Genk

Sporthal Opglabbeek

Weg naar Gruitrode 2

3660 Opglabbeek

Sporthal Atlas College 2

Collegelaan 1 

3600 Genk

bottom of page