top of page

AANBOD 2023 - 2024

HET SEIZOEN START VANAF 4 SEPTEMBER 2023

5X6A7612.jpg

Showgroep / Showteam
(Gesloten Groep)

Showgroep-team.png

Showgroep:

Ieder jaar zullen wij een showgroep creëren waar we onze talentjes samen brengen en wekelijks trainen voor ons jaarlijkse  voorstelling. Onze showgroep krijgt hier een hoofdrol. Enkel vanaf 14+

Showteam:

Ons Showteam wordt gekozen op basis van audities. Deze audities vinden plaats op zondag 27 augustus 2023

10.00-11.30 uur te Opglabbeek. Verplichte inschrijving. Geen thuis voorbereiding nodig. Van 7 tot 12 jaar.

Het showteam werkt toe naar wedstrijden en optredens. Ook zij zullen een belangrijke rol spelen in onze jaarlijkse voorstellingen.  Lessen van onze showgroep en showteam kunnen enkel per jaar betaald worden. Om deel te kunnen nemen aan onze showgroep of showteam dien je minstens 1 extra uur te nemen binnen onze dansschool.

TARIEVEN

Prijzen.png

PRIJZEN INCLUSIEF

  • Alle danslessen buiten de schoolvakanties

  • Professionele begeleiding naar een jaarlijkse dansvoorstelling waaronder make-up, haar en kleding volledig door ons worden verzorgd.

  • Foto -en Filmdagen

  • Jaarlijkse verzekering

KORTINGEN

  • Familiekorting van 10 euro vanaf 2de gezinslid, 20 euro vanaf 3de gezinslid.

  • Extra korting mogelijk door aanvraag sportpremie via je mutualiteit.

dansstijlen

Hiphop(1).png

Hip Hop

Ontstaan in de jaren zeventig in New York, en dan voornamelijk in The Bronx. Bij ons kan je al op leeftijd van 5 jaar komen Hip Hoppen. Zowel jongens als meisjes zijn welkom! Wat hip hop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van hip hop dans creëren.

De dansstijl blijft zich dan ook steeds ontwikkelen. Zowel bij docenten Jennifer, Chayenne als Chiara kan men terecht voor de Hip Hop les. Zo heeft ieder docent zijn eigen invloed en is geen enkele les vergelijkbaar.

test.png

Hip Hop Diversity

Wil jij groeien als danser en hou je wel van een uitdaging? Dan is de les hip hop diversity de geschikte dansles voor jou! In de les hip hop diversity krijg je een stevige portie basispassen aangeleerd die je nodig hebt om je verder te kunnen ontwikkelen als veelzijdig danser/danseres. 

 

In de les worden verschillende muziekstijlen gebruikt waaronder urban, house en dancehall. Je leert danstechnieken combineren met snelheid en precisie waardoor je dynamischer leert bewegen. Alles wat je leert zet je om in moderne hip hop choreografieën die je aan het einde van het dansjaar kan laten zien tijdens de grote dansshow.

Jazz(1).png

Jazz/Modern

Bij modern ligt de focus op techniek en lichaamsbewustzijn. Je kan dus als opwarming kleine combinatie-oefeningen verwachten van breathings, voetwerk, floorwork, swings, conditie, lenigheid, kracht en draaitechniek.

 

Na de opwarming volgen er diagonalen om te werken aan flow, verlenging, dynamiek, movement en richtingsbewustzijn. Als laatste wordt er gewerkt aan een choreografie om je gevoelens in kwijt te kunnen, een combinatie van klassieke en hedendaagse dans met een vleugje jazz.

Pré Ballet.jpeg

Pré-Ballet

We werken aan de bewustwording van wat kleuters kunnen met hun lichaam, zo werken we aan de motoriek, inleving, muzikaliteit, het gebruik van ruimte en nog veel meer. 
 

 

Dit doen we allemaal op een speelse manier aan de hand van spelletjes, uitdagingen, oefeningen en dansjes. In deze lessen breiden we onze kennis van de ballettechniek geleidelijk aan uit. Deze les is geschikt voor kinderen vanaf 3 tot 6 jaar. 

breakclub.png

Breaking Hip Hop Boyz

Breaking hip hop boyz is een cursus waar alle elementen van hiphop onder de loep worden genomen, maar met als focus breaking (of BREAKDANCE zoals bekend in de media) De lessen zijn zodanig opgebouwd dat iedereen, ongeachte de dansachtergrond, kan meevolgen. We beginnen met de foundation (basis) en bouwen daar voortdurend op verder.

 

Ook leren we de geschiedenis en achtergrond van iedere pas, en zal er veel aandacht besteed worden aan een muzikale training, om zo tot diepere inzichten te komen. Doorheen het jaar worden de leerlingen gestimuleerd om ook zelf op zoek te gaan naar hun eigen creativiteit, zodat het improviseren een vorm kan krijgen in de leerling zelf.

11.jfif

Kleuterdans

Tijdens onze kleuterdans laten we de kinderen op een speelse manier kennis maken met de basiselementen van de dans. Door in te spelen op de belevingswereld van het kind ontwikkelen de kinderen muzikaliteit, ruimte- en vormgevoel.

We besteden ook aandacht aan houding en corrigerende oefeningen, hierdoor wordt er een basis gelegd voor een goede danstechniek. Tijdens de les dansen we op allerlei soorten muziek.

DancehallRagga.jpeg

Dancehall/Ragga

Afkomsting van Jamaicaanse populaire muziek dat is ontstaan in de late jaren 1970. Deze muziekstijl is ook bekend onder de naam raggamuffin. Het wordt vaak als een subgenre van reggae beschouwd. Deze dansstijl is stoer maar vooral ritmisch! Shake je lichaam los tijdens deze les op Dancehall beats waar je direct vrolijk van wordt. De Dancehall-dans combineert verschillende dansstijlen tegelijk. Dit zijn reggaeton, booty dance, plastic strip, hiphop, jazzfunk, twerk en andere.

 

De dans omvat een harmonieuze combinatie van bewegingen van de benen, armen, billen, bekken, boven- en onderlichaam. Zoals de ervaring van beginners laat zien, is het beheersen van dancehall niet zo'n gemakkelijke taak als het in eerste instantie leek. Het is een vlotte en ontspannen dans, maar vereist aandacht voor zowel muzikale accenten als lichaamsbeheersing.

DancehallTwerk.jpeg

Twerk

Twerk is een soort dans waarbij de heupen en billen actief aan het werk zijn en het bovenlichaam praktisch onbeweeglijk is. Deze dans wordt meestal uitgevoerd door vrouwen. De benen in de dans zijn half gebogen en de hoofdrol wordt aan de heupen gegeven. Er worden twee basisbewegingen gebruikt: "shake", of schudden, en "hip-roll", d.w.z. heup rotatie. In dit geval moeten de schouders op hetzelfde niveau zijn.

 

Twerk is een gevoel van vrijheid en bezit van het eigen lichaam, dat maximale fysieke en emotionele stress vereist, soms tot het uiterste.Of je twerken nu leuk, grappig of eigenlijk gewoon raar vindt, het is in een razend tempo een onderdeel van de hedendaagse danscultuur geworden. Doe mee met deze nieuwe trend en leer, in een paar simpele stappen, een aantal verschillende twerks.

 

Gegarandeerd zweten!

highheels.png

High Heels

High Heels Dance class - Voor jong en oud geen ervaring vereist! Voor alle hot mommies onder ons dat even uit de sleur willen?

Wees erbij en leer de mind blowing hot moves! High Heels geven je zelfvertrouwen en halen je vrouwelijke kant naar boven. Wees creatief! Wees sensueel! Wees de beste! De choreografie is afgestemd op het dragen van deze schoenen. Er zijn meerdere dansstijlen gemixt tijdens de les, maar de nadruk ligt op Hiphop female style met latin invloeden.

 

Neem je High Heels mee en maak je klaar om je lichaamsbewustzijn en het vertrouwen in jezelf een boost te geven. De focus zal liggen op sensuele bewegingen, krachtopbouw en de behendigheid die nodig is om sierlijk en elegent te bewegen.


DANSLOCATIES

Danszaal Opglabbeek

Oude Asserweg 95

3660 Opglabbeek

SportinGenk Park

Emiel Van Dorenlaan 144

3600 Genk

Spiegelzaal Fit (Atlas College)

Collegelaan 7 

3600 Genk

Danszaal Zwartberg

Lucien Londotstraat 3

3600 Genk

Jeugdcentrum Rondpunt 26

Europalaan 26

3600 Genk

bottom of page