top of page

yoga

Sinds 2021 bieden we ook Yoga-lessen aan in zowel Genk als Opglabbeek. We hebben een zeer ervaren docente Natalia Al Mbaidin. Op jonge leeftijd werd Natalia geïnspireerd door beweging en de impact dat het heeft op het welbevinden van elk individu. Met een achtergrond in klassiek ballet en dans startte ze 6 jaar geleden met uitgebreid uitoefenen van verschillende yoga stijlen.

 

Ze verloor haar hart aan yoga en de verbinding die het creëert tussen fysieke en mentale flexibiliteit. Momenteel heeft ze diverse opleidingen achter de rug en werkt ze als door Yoga Alliance gecertificeerde trainer. Ze richt zich vooral op de meer restoratieve Yin Yoga evenals de energierijke Vinyasa flows.

AKD03721-1-copy_edited.jpg

WAT IS YOGA?

20eb102d-12be-4c23-b0ed-4c69a5ab715e.jfif

Yoga is een eeuwenoude levensvisie waarvan de wortels in India liggen. Het woord stamt uit het Sanskriet en betekent ‘verbinden’ of ‘samenbrengen’. Binnen de yoga bestaan er verschillende stijlen en stromingen. Onze lessen richten zich vooral op Yin Yoga en Vinyasa flows. Yin yoga is een tragere, zachte en meer meditatieve vorm van yoga in vergelijking met de andere yogastijlen.

 

Deze vorm is uitermate geschikt voor mensen met blessures, chronische pijn, nood aan meer flexibiliteit en zelfrealisatie. Vinyasa daarentegen bestaat uit vloeiend aan elkaar verbonden houdingen door een combinatie van adem en beweging (vinyasa’s).

Omdat er geen pauzes zijn tussen de houdingen, ontstaat er een soort ‘flow’. Vinyasa kent geen vaste series en volgordes van houdingen. Met veel creativiteit ontstaan steeds weer nieuwe combinaties en opeenvolgingen van houdingen. Waar Yin Yoga zich meer focust zich op de soepelheid van gewrichten ligt bij de actieve Vinyasa flows de nadruk op het versterken van je spieren!

Door de beide vormen van yoga actief te beoefenen kun je de kwaliteit van je leven sterk beïnvloeden, of liever gezegd verbeteren. Je voelt je er fysiek beter en fitter door, je wordt leniger en het zuivert je energieke lichaam.

'We geloven in de kracht van de oude visie van Yoga. Waar je ondanks de Yoga vorm heerlijk kan ontspannen en je hoofd leegmaakt. Het doet je beter in je vel zitten omdat deze beoefening een mooi innerlijk evenwicht creëert. Wij nodigen je graag uit om deel uit te maken van onze community.'

Yoga.png

AANBOD YOGA-LESSEN

TARIEVEN

Tarieven Yoga.png
bottom of page